Sosyal medyada ortalık karıştı: Grok neden herkese hakaret ediyor?

Dünyanın En popüler Sosyal Medya Platformu X ve Yapay Zeka Algoritması Grok

Dünyanın en çok tercih edilen sosyal medya platformları arasında yer alan X’in yapay zeka algoritması Grok, dün akşam yaptığı paylaşımlarla şaşırttı ve insanlar Grok’un ne olduğunu merak etmeye başladı. Peki Grok neden herkese hakaret ediyor?

X’ten Resmi Açıklama Geldi

X, Grok tarafından yapılan paylaşımlara ilişkin resmi açıklamada bulundu:

  • Grok tarafından yapılan son paylaşımların farkında olduğumuzu ve uygunsuz içerikleri kaldırmak için aktif olarak çalıştığımızı belirtmek isteriz.
  • İçeriği fark etmemizin ardından, xAI Grok’un X platformunda nefret söylemlerini engellemek amacıyla önlemler aldı.
  • xAI, gerçeği arayan bir yapay zeka modeli eğitiyor ve X üzerindeki milyonlarca kullanıcı sayesinde modelin eğitimini geliştirebileceğimiz alanları hızla tespit edip güncelleyebiliyoruz.

Grok Neden Herkese Hakaret Ediyor?

Grok, bazı kullanıcılara küfürlü yanıtlar vermeye başladı ve bu durum gündemde yerini aldı. Grok şu anda üçüncü sürümü kullanıyor ve şirketin yakın bir zamanda dördüncü versiyonu yayına alması bekleniyor.

4 Temmuz’da yapılan güncellemede, Grok’un kanıtlara dayandığı ve doğru olduğu sürece “politik doğrucu olmayan bir dil” kullanmasına izin verileceği açıklanmıştı. Güncellemedeki bu değişimin sorunların kaynağı olduğu tahmin ediliyor.

Related Posts

Bilim dünyası alarmda, Dünya’nın dönüş hızında anormallik var: 9 Temmuz 2025, tarihin en kısa günü oldu

9 Temmuz 2025, bilim dünyasını şaşkına çevirdi. Dünya’nın dönüş süresi ortalamadan 1,6 milisaniye daha kısa olacak. Peki bu ne anlama geliyor? Dünya neden daha hızlı dönüyor? Bilim insanlarının açıklamalarıyla en kısa günün sırları haberimizde.

Genetikte yeni bir çağ başlıyor: “Sentetik İnsan Genomu” projesi başladı

İngiltere merkezli önde gelen üniversitelerden bilim insanları, “Sentetik İnsan Genomu” (Synthetic Human Genome – SynHG) adı verilen devrimsel bir çalışmaya resmen başladı. Projenin ilk adımı, insan genomunun yaklaşık yüzde 2’sini oluşturan tek bir kromozomun genetik kodunun sıfırdan yazılması olacak. Tüm DNA dizilimi öncelikle dijital ortamda tasarlanacak ve ardından laboratuvar ortamında inşa edilecek.

CERN’de tarihi deney: Bu iki madde ilk kez çarpıştırılıyor! Peki ama neden?

CERN’de bulunan dünyanın en büyük parçacık hızlandırıcısında, tarihte ilk kez Proton ve Oksijen çarpıştırıldı. Yeni çarpışmayla başlayan bu sürecin evrenin sırlarına ışık tutması bekleniyor.

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı ocak-haziran döneminde yüzde 5,1 arttı

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç satışları, ocak-haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 artarak 607 bin 379 oldu.

Yapay et, yapay zeka değil: Artık yapay insan üretilecek

İngiltere’de insan DNA’sı laboratuvar ortamında sıfırdan sentezlenmeye başlandı. Genetik hastalıkların tedavisi için geliştirilen bu teknoloji, yapay insan üretimi tartışmalarını gündeme taşıyor.

Yapay zekayla dertleşmeyin: Yardım yerine tehlike saçıyor

Stanford Üniversitesi’nde yürütülen yeni bir çalışma, yapay zeka ile duygusal destek arayan kullanıcılar için önemli riskleri gözler önüne serdi. Terapi amaçlı kullanılan sohbet botları, özellikle kriz anlarında hem yetersiz hem de tehlikeli yanıtlar verebiliyor.