Temmuzda en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Yeni tahminler belli oldu!

Temmuz Ayında Emekli Maaşları Ne Kadar Artacak?

Temmuz ayında açıklanacak olan 6 aylık enflasyon verileri, emekli aylıklarına yapılacak zammın ne kadar olacağını belirleyecek. Bu veriler doğrultusunda yapılacak artışın oranı, temmuz ayında netleşecek olan enflasyon rakamlarına göre şekillenecek. Emekli maaşlarına yansıyacak zam miktarı, kamuoyunun gündeminde önemli bir yer tutuyor.

Yasal Düzenleme Şart

En düşük emekli aylığında artış yapılabilmesi içinse Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden yasal düzenleme geçmesi gerekiyor. Eğer SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin en düşük maaşlarına zam yapılacaksa, 3 Temmuz’da açıklanacak ilk altı aylık enflasyon verisinin ardından, Meclis tatile girmeden gerekli yasanın çıkarılması şart.

En Düşük Emekli Aylığı 4 Milyonu Aşıyor

Şu anda en düşük emekli aylığı 14 bin 469 lira seviyesinde bulunuyor ve bu maaş aralığında yaklaşık 4 milyon emekli yer alıyor. En düşük aylığın 17 bin liraya yükseltilmesi halinde, bu kapsama giren emekli sayısının da artması bekleniyor.

Asgari Ücret için Gözler Haziran Ayında

Öte yandan hâlen 22 bin 104 lira olan asgari ücretle ilgili olarak ara zam yapılıp yapılmayacağı da merak konusu. Bu konunun haziran ayı içinde netleşebileceği ifade ediliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Asgari ücretle ilgili bir ara zammı konuşmak için çok erken. Zamanı geldiğinde gerekli değerlendirmeyi yaparız” demişti. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise 2025 yılına ilişkin asgari ücret değerlendirmesinde, “Şayet enflasyon oranında çok ciddi bir sapma olursa tabii ki biz de buna kayıtsız kalmaz, gerekli değerlendirmeleri yaparız” ifadelerini kullanmıştı.

Ara Zam İhtimali Zayıf Ama İhtimal Dışı Değil

Şu an için AKP hükümeti ve ekonomi yönetimi içerisinde asgari ücrete ara zam yapılmasının düşük bir olasılık olarak görüldüğü öne sürülüyor. Ancak kulislerde, konunun haziran ayı boyunca hükûmet tarafından ele alınarak bir karar verilmesinin mümkün olduğu da dile getiriliyor.

Related Posts

Osmaniye’de taksici esnafı: Kazancımız sadece masraflara yetiyor

Osmaniye’de taksici esnafı bir yıldır gelirlerinin aynı olmasına rağmen giderlerinin arttığını ifade etti. Esnaf Aydın Alibekiroğlu, “Yedek parça fiyatları, özellikle işçilik ücretlerinin aşırı artması nedeniyle kazanılan para inanın bazen tamir …

Kız öğrencilere güç veren destek

Getir’in Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliğiyle 2022 yılında başlattığı ‘Teknolojide Kız Öğrencilere Destek Burs Fonu’, mühendislik alanında lisans eğitimi alan kız öğrencilere burs imkânı sunuyor.

Türkiye’nin rüzgar ve güneş gücü yüzde 30’u aştı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Türkiye olarak rüzgar ve güneşte toplam kurulu gücümüz yüzde 30’u aştı. Tüm hanelerin elektrik ihtiyacını sadece bu iki kaynaktan karşılayabilir hale geldik” ifadelerini kullandı. Bakan Bayraktar …

Yargıtay’dan emsal kira bedeli kararı!

Son dönemde ev sahibi-kiracı kavgalarının temel nedenlerinden biri bankalara yapılan kira ödemelerinin açıklamasız yazılması. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, kira ödemesinde banka dekontuna “kira bedeli” yazılmasa bile sözleşme varsa bu ödemenin kira olarak sayıldığını belirtti. Yargıtay kararına göre açıklama kısmı boş olsa da kiracı haklı konumda bulundu.

Akaryakıta bir büyük zam daha geliyor: İşte güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları

Akaryakıta bir büyük zam daha geliyor: İşte güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları

Milyonerler sayısı arttı halkın serveti düştü: Türkiye’de gelir eşitsizliği derinleşiyor

UBS’in yayımladığı son servet raporu, Türkiye’de gelir eşitsizliğinin ne kadar derinleştiğini gözler önüne serdi. Raporda öne çıkan veriler, servetin toplumsal etkilerini yeniden tartışmaya açtı.